DAC – Bæredygtige Byer

Som studentermedhjælper i afdelingen for Bæredygtige Byer i Dansk Arkitektur Center har jeg gennem ca. halvandet år skrevet artikler til dac.dk sitet, samt undervist og deltaget i konferencer og workshops i relation til bæredygtig byudvikling. Efter afslutningen af min kandidat har jeg i en periode arbejdet som freelance konsulent for Bæredygtige Byer på DAC.

Gennem formidlingen både skriftligt og mundtligt har jeg fået et stort indblik i forskellige former for kommunikation og de forskellige diskurser, fagligheder og tilgange der er til bæredygtig byudvikling. Samtidig har undervisningsforløbet givet mig en god erfaring med projektstyring og i at facilitere udviklingsprocesser.

Undervisningsforløbet er en workshop, der skal inspirere elever fra ungdomsuddannelser på at konceptudvikle og diskutere løsninger på fremtidens udfordringer i byerne. Læs mere om forløbet her: Spil dig til viden om bæredygtighed

“I starten af november lancerede Dansk Arkitektur Center undervisningsforløbet Bæredygtige Byer for ungdomsuddannelserne. Det særlige ved Bæredygtige Byer er, at eleverne spiller sig igennem en række problemstillinger, som er centrale for bæredygtighed og fremtidens bæredygtige byer.”

spil

Herunder er nogle af artiklerne og reportagerne jeg har skrevet til dac.dk:

Fremtidens resiliente byer er et samarbejde med naturen

“Dansk Arkitektur Center afholdte i starten af februar Symposiet Resilient and Sustainable Cities. Dagen bød på internationale oplæg og debat, der både satte fokus på økonomisk, klimamæssig og social resiliens, herunder hvad politikere, planlæggere og arkitekter skal være opmærksomme på i arbejdet med at sikre et overlevelsesdygtigt samfund.”

Fremtidens resiliente byer

Debat om byen i en digital tidsalder

“I dag d. 10. oktober åbner udstillingen Digitally Disturbed med et debatarrangement, hvor byen i en digital tidsalder debatteres af en række eksperter og kunstnere. Martin Brynskov er en af oplægsholderne ved arrangementet, og han kommer i dette interview med et bud på nogle af tendenserne, vi kan forberede os på at se i fremtidens by.”

MedieArkitektur-Biennale-20

Er smarte byer en smart ide?

“Hvis smarte byer skal være en smart ide, skal byen sammenkobles med intelligente systemer på tværs, og der skal inviteres til social innovation. Smith Innovation har afholdt sin anden faglige eftermiddag i konsulentvirksomhedens pejsestue på toppen af Østerbro, hvor interesserede var inviteret ind i stuen til en diskussion om fænomenet Smart Cities. Tre oplægsholdere præsenterede hvert deres perspektiv på fænomenet – den intelligente by.”

pejsestuen

Rethink Water Workshop

“Hvordan kan danske vandteknologier blive til en lige så stor eksportvare som dansk møbeldesign, dansk arkitektur og det nordiske køkken? Netværket Rethink Water afholdt for nylig en workshop i samarbejde med Rambøll for at skabe fokus på vand, som en vigtig og unik ressource og for at sætte fokus på dansk viden og teknologier inden for vand.”

house_of_water2

Bristol inddrager borgerne i bæredygtig byudvikling

“Den sydengelske by Bristol har en innovativ tilgang til bæredygtig byudvikling og borgerinddragelse igennem bl.a. sociale medier og interaktive hjemmesider. Den 14. juni 2013 slog byen derfor Bruxelles, Glasgow og Ljubljana i opløbet om titlen som European Green Capital 2015.”

Bristol

Intelligent belægning på fremtidens stier og veje

“Nye teknologiske tendenser fokuserer på veje og stier, der kan generere og udnytte grøn energi via intelligente belægninger. Et stinet i Sydengland har fået en overfladebehandling, der lyser op som stjerner i mørket, og i fremtiden vil vi formentlig kunne interagere med motorvejen.”

stjernestien

Medellin’s innovative infrastruktur

“Medellin, Colombias næststørste by, har siden 2004 udviklet sig til at blive et utroligt forbillede for bæredygtig byudvikling. Med fokus på især de fattigste og mest isolerede bydele, der ligger på stejle bjergsider langt fra centrum, har nytænkende borgmestre skabt en ny og innovativ infrastruktur med gratis svævebaner og rulletrapper som bindeled i byen. Nye store byggeprojekter i forbindelse med etableringen af skoler, biblioteker, grønne pladser, kultur og videnscentre har skabt nyt liv i byen og nedsat kriminaliteten og arbejdsløsheden drastisk.”

metrocable_of_medellin

Læs flere artikler her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: